lauantai 16. maaliskuuta 2013

Viikon kruunu: Coda alla Vaccinara


Tänään kokeilin Siskot kokkaa -blogin Nellen suosituksesta Laziosta, Testacchiosta, teurastajien kaupinginosasta kotoisin olevaa Coda alla Vaccinaraa - häränhäntää sellerillä ja tomaatilla. Aivan käsittämätön keitto, jossa puolet aineksista ja mausteista ovat sellaisia, joista en juurikaan pidä, mutta ne yhdistyvät yliluonnollisella tavalla lähes jumalaiseksi komboksi. Jos vain voisin liittää tuoksun tähän, koska eihän se näytä yhtään miltään!




Jälkkäriksi Costa Ricasta asti matkannut kaveri sellaisenaan:




Pitikö tämän olla joku ruokablogi? No ei pitänyt, mutta uuteen elämääni kuuluu aidosti herkullinen ruoka. En suostu enää syömään mitään kevyttuotteita ja ”laihdutusruokaa”, joista en erityisemmin pidä, ja joita tulee syötyä ylen määrin, koska niistä ei kerta kaikkiaan lähde nälkä. Ties mitä lisäaineitakin niissä on. Kohtuus kaikessa ja elämän pitää maistua hyvälle. Siinä kohtuudessa on tosin yllin kyllin opettelemista. Pitäisikö kenties sittenkin tehdä pahaa ruokaa? Vaan taidan hallita senkin taidon ihan hyvin. Lapsonen totesi pari päivää sitten päivällispöydässä: ”Äiti, miksi sinä teet aina tämmöstä?” ”Ai, mimmosta?” ”No tämmöstä Pahaa Ruokaa.” Kiva. No, puolustuksekseni voin sanoa, että tyttö oli toista päivää kuumeessa. Silloin ei kuulemma oikein ruoka maistu. Kelle maistuu, kelle ei...

Tällä viikolla olen siis ollut kipeän lapsen kanssa kotona. Tylsäääää! Lenkkeily on ollut tauolla ennen kuin hädin tuskin alkoikaan. Edellisen juoksupäivityksen jälkeen pääsin kakkosviikon lähes loppuun asti. Tuskaisan lenkin jälkeen seurasi aivan loistava lenkki. Sitten iski kai laiskuus, jonka jälkeen kierre oli valmis: muutaman lenkittömän päivän jälkeen olin aivan samanlaisessa väsytokkurassa, jollaisessa velloin koko syksyn ja puoli talvea. Laiskuriviikkoa seurasi tämä sairastupaviikko. Olo on ällöttävä ja erityisesti ärsyttää se, että olotila on aivan itse lusmuilulla aiheutettu. Mikä syy se sairas lapsi on? Ihan yhtä lailla mies sen kanssa olisi hetken pärjännyt kuin terveenkin lapsen kanssa. Nyt on aika ryhdistäytyä. Ensi viikosta tulkoon reipastumisviikko ja sitä seuraavasta reippailuviikko. (Vaikkakin inhoan sanoja "ryhdistäytyä" ja "reipas" lähes yhtä paljon kuin "selkäranka" ja "repsahdus".)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! :)