lauantai 9. maaliskuuta 2013

Sekalaista sepustusta ja päätöntä porinaa


Helpotuksen huokaus. Sain opintoihini lisäaikaa. Minä, jonka mielestä opintojeni suurin anti on se, että pystyy todistamaan kykenevänsä suorittamaan noin viisivuotisen projektin itsenäisesti kunnialla alusta loppuun, olen opiskellut jo..öh...11,5 vuotta. Toki olen oppinut paljon tieteellisten tutkimusten tekemisestä, kriittisestä suhtautumisesta, tiedon etsimisestä ym. Ja olenhan minä tietysti tehnyt tänä aikana paljon muutakin. Lisäaikaa pätkähti kokonaiset kaksi vuotta lisää (Hups, miten siinä niin kävi?! Toivoin saavani lisää aikaa kaksi kuukautta.), mutta aion tietysti tehdä parhaani valmistuakseni ensi syksynä. Graduohjaajani sanoi, ettei sitä kannata etukäteen murehtia, valmistuuko syys- vai joulukuussa. Kuulemma meteoriitti voi tipahtaa taivaalta hetkellä millä hyvänsä. Sanoin, että jos niin käy, niin kyllä minua siinä tilanteessa harmittaisi ihan hirveästi, jos gradu olisi vielä kesken.

Eilen juhlittiin kansainvälistä naistenpäivää. Tai kuka juhli, kuka ei. Päivän kohokohtani oli viikon ruokaostosten shoppailu vähän isommassa Citymarketissa. Sain vähän muutakin. Ilmeisesti naistenpäivän kunniaksi:


Juhuu, löysin vihdoin häränhäntiä! Miestä ällötti ajatuskin (vaikkei kuulemma muka ällöttänyt), mutta lupasi toki maistaa. Parempi olikin, kun laittamiseenkin meni hulppeat neljä tuntia. Näistä...

...kokkailin...


 
...herkullisia braised and glazed häränhäntiä eli kotoisammin tahmahäntiä. Ohje löytyi Siskot kokkaa -blogista. Valmiista ruoasta en ehtinyt saada kuvaa, kun se katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Jopa lapsonen imeskeli innolla omaa hännänpalastaan, vaikka haudutusliemessä oli reilusti punaviiniä. Näitä teen varmasti toistekin.

Meillä on eilisen shoppailureissun jälkeen maailman kauneimman värisiä roskapusseja. Iloitsin niistä yhdessä lapsen kanssa. Nuorempi meistä hihkui riemusta roskiskaapin avattuaan. Minä iloitsin vähän hiljempaa. Mies heitti meitä kohti outoja katseita.

Katsokaa nyt, miten ihania! Ne on liiloja!


Tänään koettiin suuren maailman markkinahumua Auran markkinoilla. Tai humua. Tai, no, käytiin parissa kaupassa ja ostettiin ilmapallo lapselle. Ja lakua kaikille.

4 kommenttia:

  1. Häränhännät kuulostaa niin herkulta, että kokeilen näitä varmasti heti kun saan kotiin synttärilahjaksi luvatun uuden valurautapadan. :)

    Meiltäkin löytyy yksi joka ihailisi liiloja roskapusseja.

    t. Iines ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iines, ai vaan yksi? ;)

      Sanoin juuri tänään miehelle, että haluaisin isomman valurautapadan, kun satuin näkemään sellaisen tarjouksessa jossain muutama päivä sitten. Haudutin nämä ihan Iittalan Teema-padassa, vaikka ruskistukset teinkin valurautapannulla. Viimeistelyn tein puolestaan valurautapadassani. Jätin padan kiehutuksen ennen uuniinlaittoa väliin, kun en uskaltanut laittaa Teema-pataa hellalle ja onnistui hyvin ilman sitäkin. Kuvittelin vanhan valurautapatani olevan liian pieni uunissa hauduttamiseen, mutta kyllä tuo kilo lihaa olisi hyvin mahtunut siihen. Seuraavalla kerralla tämänkin voisi tehdä vähemmällä soheltamisella. ;)

      Poista
  2. Häränhännät on hyviä, pitäs tehdä itekin pitkästä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)